· 

Van win-win naar happy-happy

De wereld is toe aan een herontwerp. Niet van de wereld zelf dan, maar wel van de wijze van wij met haar omgaan. De wetenschap die bestudeert hoe wij met onze schaarse middelen omgaan wordt ook wel economie genoemd. De laatste jaren komt daarbij de benadering van de circulaire economie steeds scherper in het vizier. Toch lukt het ons tot op heden niet goed om die circulaire economie vorm te geven. Dat komt onder andere doordat er een transformatie nodig is van een transactioneel perspectief naar een interactioneel perspectief.

In het artikel 'Morgen beter: Circulair Design' (Innovation Origins) ga ik hier dieper op in. Je leest het artikel hier.

 

Auteur: Eveline van Zeeland

 

Meer lezen:

  • Frick & Age (2016). 'Happy-happy' business negotiation - agreements beyond win-win. 32nd IMP-conference Poznan

 Meer leren: Masterclass Design Thinking in een Circulaire Economie