Design Thinking

Design Thinking · 07. november 2020
Met terugwerkende kracht zou je alles beter kunnen doen. Maar als dat zo is, da zou je dat ook met vooruitwerkende kracht moeten kunnen bereiken. En dat is juist wat Design Thinking als methode doet!
Design Thinking · 15. juli 2020
Design Thinking is niet alleen een methode die in het bedrijfsleven steeds vaker wordt toegepast, het is ook een mindset. Een mindset die kinderen misschien nog wel beter past dan volwassenen.
Design Thinking · 07. juli 2020
Waarom lukt het niet om onze economie daadwerkelijk te transformeren in een circulaire economie?
Design Thinking · 15. juni 2020
Leonardo da Vinci was misschien wel de allergrootste Design Thinker ooit. In dit artikel leg ik je uit waarom!
Design Thinking · 23. december 2019
Auteur: Eveline van Zeeland Alles om je heen verandert continu. Sommige veranderingen gaan snel, sommige veranderingen gaan trager. Vaak zijn er in die veranderingen bepaalde patronen te ontdekken. Die patronen vormen het domein van de trendwatchers. Wie de patronen van verandering tijdig ontdekt, heeft de ruimte om daar actief op te anticiperen. Wanneer je je voelsprieten actief hebt uitstaan, creëer je ruimte om kansen te benutten. Tegelijkertijd vergeten we wel eens dat die veranderingen...
Design Thinking · 16. november 2019
Een goede ontwerper kan niet zonder design principes. Wat zijn design principes, hoe kom je eraan en hoe zorg je dat ze beklijven?
Design Thinking · 03. november 2019
Via welke interventietechnieken verander jij je organisatie?
Design Thinking · 01. november 2019
Hoe tover je jezelf van een analyticus in een ontwerper?
Design Thinking · 01. november 2019
Design Thinking betreft een creatieve mindset. Maar ook creatievelingen en ontwerpers hebben structuur nodig. In deze post nemen we je aan de hand door die structuur.