Ondernemen en leiderschap · 13. november 2020
SMART doelstellingen zijn over het algemeen oersaai. Daar krijg je een groep mensen niet mee in vervoering. Wil je echt impact hebben? Transformeer je doel dan in een inspirerend doel.
Design Thinking · 07. november 2020
Met terugwerkende kracht zou je alles beter kunnen doen. Maar als dat zo is, da zou je dat ook met vooruitwerkende kracht moeten kunnen bereiken. En dat is juist wat Design Thinking als methode doet!
Marketing Design · 27. augustus 2020
De kleur groen stimuleert creativiteit. Daar hoef je geen hele ruimtes voor groen te verven. Zelfs een klein beetje groen wakkert in je hoofd al een creatief vonkje aan.
Social Design · 14. augustus 2020
Wanneer de zon in de zee verdwijnt staan we even stil. Veelal staan we stil met het fototoestel in de hand en schieten we een hele rits plaatjes. Waarom doen we dat? Wat zegt dat over ons?
Ondernemen en leiderschap · 29. juli 2020
Denkfouten, we hebben er allemaal last van. Maar veel interessanter dan de denkfouten analyseren is verkennen hoe je denkfouten op kan lossen.
Design Thinking · 15. juli 2020
Design Thinking is niet alleen een methode die in het bedrijfsleven steeds vaker wordt toegepast, het is ook een mindset. Een mindset die kinderen misschien nog wel beter past dan volwassenen.
Design Thinking · 07. juli 2020
Waarom lukt het niet om onze economie daadwerkelijk te transformeren in een circulaire economie?
Ondernemen en leiderschap · 26. juni 2020
Denkfouten, we hebben er allemaal last van. Is het mogelijk om deze denkfouten te omzeilen?
Design Science Research · 16. juni 2020
Bij ontwerpgericht onderzoek past de ene methode beter dan de andere. Een methode die erg goed past bij de principes van ontwerpgericht onderzoek is de World Cafe Method. Daarom bij deze een introductie!
Social Design · 16. juni 2020
Design Thinking wordt veelal ingezet voor 'superwicked' problemen, in dit artikel leg ik je uit hoe!

Meer weergeven